VEEL GESTELDE VRAGEN - FYSIOTHERAPIE


Wat kost/rekent een fysiotherapeut per uur?

 

Voor een fysiotherapie consult van 30 minuten berekenen wij € 36,00 euro. Indien het een manueel therapie consult betreft, rekenen wij

€ 46,00. 

Voor één uur fysio- of manuele therapie rekenen wij twee consulten. 

 

Indien u vanuit de aanvullende verzekering de consulten vergoed krijgt, ontvangt u geen rekening.

 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig bij mijn fysio- of manueel therapeut? 

 

Het aantal behandelingen die nodig zullen zijn is sterk afhankelijk van uw klacht. In het algemeen kunnen wij wel zeggen dat de behandelduur toeneemt naarmate er meer pijn aanwezig is, en indien de klacht al langer aanwezig is. 

Daarnaast is het verloop van de klacht afhankelijk van uw lichaam en de bereidbaarheid om naar uw lichaam te luisteren. 

Bij een eerste consult kijken we samen naar uw wensen en verwachtingen, en krijgt u van ons een inschatting van de verwachtte behandelduur. 

 


Wat is het verschil tussen een chiropractor en een manueel therapeut? 

 

'Kraken' is een welbekende term die geassocieerd wordt met de chiropractor en de manueel therapeut. Het verschil tussen beide zorgverleners zit in de vooropleiding en het aanbod van mogelijke behandelingen. 

Een chiropractor heeft zijn/haar opleiding in het buitenland gevolgd, gezien dit specialisme niet in Nederland onderwezen wordt. De behandeling valt onder 'alternatieve geneeswijze' en wordt hierdoor vaak niet, of deels vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. 

Manueel therapie is een universitaire en dus wetenschappelijke opleiding die in Nederland gevolgd kan worden. Frederik heeft zijn opleiding aan de SOMT university in Amersfoort volbracht. 

Een manueel therapeut biedt naast het bekende 'kraken' meerdere behandelmogelijkheden zoals mobilisaties en oefentherapie. Deze behandeling wordt vaak wel vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. 

Wat is het verschil tussen een osteopaat en een manueel therapeut? 

 

Ook al zo'n goede vraag. Een manueel therapeut kijkt met name naar het bewegend functioneren van alle spieren en gewrichten in ons lichaam. De wervelkolom speelt hierin een belangrijke rol. 

De osteopaat kijkt hier ook naar, echter worden klachten ook vanuit het viscerale systeem benaderd. Het viscerale systeem is een medische term voor onze organen.  

 

Meer weten?


Is er een tekort aan fysiotherapeuten? 

 

Gezien fysiotherapie van Beek een familiebedrijf is, en Frederik en Henri persoonlijk betrokken zijn bij de zaak, is er geen tekort aan fysiotherapeuten  binnen de praktijk. U wordt altijd door één van hen behandeld. 

 

Landelijk gezien was er afgelopen jaar een klein overschot aan fysiotherapeuten. Gezien er een stijgende behoefte is aan gezondheidszorg en de vergrijzing, ligt een tekort wel in de verwachting. 

Is er veel werk voor fysiotherapeuten? 

 

Het antwoord op deze vraag is volmondig 'ja'. Gezien de fysiotherapie veel hulp kan bieden bij een uiteenlopende klachten, zoeken veel mensen hulp bij een fysiotherapeut. Preventief kan de fysiotherapeut ook veel bieden! Een goede houding en gezonde beweeglijkheid van gewrichten kan klachten helpen voorkomen. 

Ook voor preventie kunt u bij fysiotherapie van Beek terecht!